5 Eylül 2010 Pazar

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Malzemeler:

  • 2 kahve fincanı un
  • Yarım paket margarin
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı toz şeker
Hazırlanması:
  1. Un ve yağ kavrulur. Karışımın rengi koyu olmamalı. Un ve yağın birbirine girmesi yeterli.
  2. Süt ilave edilir. Topaklanma olmaması için karışım blender'dan geçirilir.
  3. Karışım kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynatılır.
  4. Kaynamasına yakın 1,5 su bardağı toz şeker ve 1 paket vanilya ilave edilir.
  5. Tercihen tekrar blender'dan geçirilir.
  6. Borcama ya da kaselere konularak soğuması için buzdolabında bekletilir. Arzuya göre şeftali, çilek ya da tarçın ile servis edilir.

Twitter
Facebook
Yahoo
Reddit
Feed

0 yorum:

 

Yaşam ve İnsanlar Düşünce