5 Eylül 2010 Pazar

İrmik Helvası Tarifi

Malzemeler:
*İrmik helvası yapımında 1-2-3 kuralı geçerlidir.

Ölçü bardağı aynı olmak kaydıyla;

  • Ölçü bardağının 2/3'si yağ (1 kuralı)
  • 2 ölçü bardağı irmik (2 kuralı)
  • 3 ölçü bardağı şeker (3 kuralı)
  • 3 ölçü bardağı su
  • Dolmalık fıstık
Hazırlanması:
  1. İrmik ve dolmalık fıstık yağda kavrulur.
  2. Ayrı bir kapta şeker suda eritilir.
  3. Şekerli su kavrulan irmiğin üzerine dökülür.
  4. Yavaşça karıştırılarak suyunu çekmesi sağlanır.

Twitter
Facebook
Yahoo
Reddit
Feed

0 yorum:

 

Yaşam ve İnsanlar Düşünce