5 Eylül 2010 Pazar

Çaylı Kek Tarifi

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı çay demi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
Hazırlanması:

  1. 3 yumurta ve 1,5 su bardağı toz şeker iyice karışana kadar mikserle çırpılır.
  2. Ardından 3/4 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı çay demi ekleyerek tekrar çırpın.
  3. 1 paket vanilya, 1 paket hamur kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tarçın ilave ederek karıştırın.
  4. Son olarak 2,5 su bardağı un ve 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz ilave ederek harcı tamamlayın.
  5. Son olarak 2,5 su bardağı un ve 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz ilave ederek harcı tamamlayın.
  6. Kek kalıbını yağlayarak unlayın. Harcı kek kalıbına dökün.
  7. Kek kabarana kadar fırını 180C'de çalıştırın. Kabardıktan sonra sıcaklığı 150C'ye düşürün.

Twitter
Facebook
Yahoo
Reddit
Feed

0 yorum:

 

Yaşam ve İnsanlar Düşünce