5 Eylül 2010 Pazar

Kakaolu Islak Kek Tarifi

(Alew'in Tarifi)
Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 şişe soda
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Tercihen içine fındık, damla çikolata ya da tarçın
Hazırlanması:
  1. 4 yumurta ve 1 su bardağı toz şeker iyice karışana kadar mikserle çırpılır.
  2. Ardından 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 1 şişe soda ve 3 yemek kaşığı kakao ekleyerek tekrar çırpın.
  3. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın.
  4. Harca 2 su bardağı un, 1 paket hamur kabartma tozu, 1 paket vanilya ilave ederek tekrar karıştırın.
  5. Tercihen harca; dövülmüş fındık ya da damla çikolata ya da tarçında ilave edebilirsiniz.
  6. Kek kalıbını yağlayarak unlayın. Harcı kek kalıbına dökün.
  7. Kek kabarana kadar fırını 180C'de çalıştırın. Kabardıktan sonra sıcaklığı 150C'ye düşürün.
  8. Piştikten sonra keki ılıkken dilimleyin.
  9. Ayırdığınız 1 su bardağı karışımı ocakta pişirin.
  10. Karışımı kekin üzerine dökün.

Twitter
Facebook
Yahoo
Reddit
Feed

0 yorum:

 

Yaşam ve İnsanlar Düşünce