30 Eylül 2010 Perşembe

Annemin Poğaçası

Malzemeler:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcağa yakın su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta (beyazı içine, sarısı üstüne)
  • 1 paket kuru maya ya da 1/2 paket yaş maya
  • Aldığı kadar un
Hazırlanması:

  1. Öncelikle kullanılacak tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekli.
  2. 1 su bardağı yoğurt, 3/4 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı sıcağa yakın su, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurta beyazı, 1 paket kuru maya ya da 1/2 paket yaş maya karıştırılır.
  3. Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un ilave edilir.
  4. Hamur hazırlanan kabı sofra bezi ile iyice sarmalayarak kabarması için 1 saat kadar bekletin. 
  5. Yağladığınız tepsiye ceviz büyüklüğünde hamurları koparıp yuvarlayarak dizin. Bu şekilde bir süre daha hamurun kabarmasını bekleyin.
  6.  Hamurlar istenen ölçüde kabardıktan sonra 1 yumurta sarısını poğaçaların tam üzerine sürün. (Kenarlara sürmemeye dikkat edin. Kenarlara sürülen yumurta poğaçanın pişerken kabarmasını engelleyecektir.)
  7. Arzuya göre poğaçaların üzerine susam ya da çörek otu serpebilirsiniz.
  8. Poğaçaları 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 

Twitter
Facebook
Yahoo
Reddit
Feed

0 yorum:

 

Yaşam ve İnsanlar Düşünce