(Cevriye Teyzemin Tarifi)
Malzemeler:
(Haşhaşlı Harç İçin)
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- 1 su bardağı un
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Geniş ve derin kaba yumurtaları kırın. 1 su bardağı şekeri ekleyip (şeker tamamen eriyene kadar) mikserin hızlı ayarı ile karıştırın. 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Karışıma sırasıyla; 1 su bardağı irmik, 1 paket hamur kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 su bardağı mavi haşhaş ve son olarak 1 su bardağı un ekleyin. Malzemelerin tamamen özleşmelerini sağlayın. Çok koyu zor karıştırılan bir kıvam elde etmelisiniz.
- Kek kalıbının iç yüzeyini fırça yardımı ile yağlayın, ardından unlayın. Harcı içine dökerek önceden ısıtılmış 170C'lik fırına verin.
- 2 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın.
- Ateşten alıp ılıtın.
- Kek piştikten sonra ılıyıncaya kadar bekleyin. Ilık şerbeti (püf noktası; kek ve şerbet kesinlikle ılık olmalı)
0 yorum:
Yorum Gönder