5 Eylül 2010 Pazar

Haşhaşlı Tatlı Tarifi

(Cevriye Teyzemin Tarifi)

Malzemeler:
(Haşhaşlı Harç İçin)

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı mavi haşhaş
  • 1 su bardağı un
(Şerbeti İçin)
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
Kekin Hazırlanması:
  1. Geniş ve derin kaba yumurtaları kırın. 1 su bardağı şekeri ekleyip (şeker tamamen eriyene kadar) mikserin hızlı ayarı ile karıştırın. 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  2. Karışıma sırasıyla; 1 su bardağı irmik, 1 paket hamur kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 su bardağı mavi haşhaş ve son olarak 1 su bardağı un ekleyin. Malzemelerin tamamen özleşmelerini sağlayın. Çok koyu zor karıştırılan bir kıvam elde etmelisiniz.
  3. Kek kalıbının iç yüzeyini fırça yardımı ile yağlayın, ardından unlayın. Harcı içine dökerek önceden ısıtılmış 170C'lik fırına verin.
Şerbetin Hazırlanması:
  1. 2 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın.
  2. Ateşten alıp ılıtın.
  3. Kek piştikten sonra ılıyıncaya kadar bekleyin. Ilık şerbeti (püf noktası; kek ve şerbet kesinlikle ılık olmalı)

Twitter
Facebook
Yahoo
Reddit
Feed

0 yorum:

 

Yaşam ve İnsanlar Düşünce