(Alew'imin Tarifi)
Fotoğraf: http://www.applepiepatispate.com/ |
- 2 yumurta
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 tutam tuz
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı un
- Malzemeler yukarıda yazılış sırasına göre ve sadece un taneleri yok oluncaya kadar karıştırılır. Pancakelerin daha fazla kabarması ve lastik gibi olmaması için harcı çok fazla karıştımayın.
- Kızdırılarak çok az yağ dökülmüş tavaya bir kepçe dökülerek kısık ateşte pişirilir. (Yağı sadece ilk seferde koymak yeterlidir) Eşit büyüklükte pancakeler elde etmek için ölçü kabı kullanabilirsiniz.
- Pancakeler üzerlerinde kabarcıklar oluşmaya başlayınca diğer yüzleri çevrilir.
* Pişirilen pancakeleri üst üste koyarak daha geç soğumasını sağlayabilirsiniz.
* Pancakeleri mümkün olduğunca ılık ya da sıcak tüketmeye çalışın.
* Pancakeleri istediğiniz herşeyle yiyebilisiniz. Çikolata, bal, reçel, marmelat, meyveler, peynir v.s.
2 yorum:
fotoğraf biraz garip gibi :)
Fotoğraf bana ait değil. Nereden aldığımı belirttim. Fotoğraf makinem iyi olmadığı için alıntı yapmak zorundayım.
Yorum Gönder