17 Ekim 2010 Pazar

Profiterol Tarifi

(Melda'nın Tarifi)
Fotoğraf : http://www.foodnetwork.co.uk/

 Puf Hamuru İçin Malzemeler:
  • Yarım paket (125 gram) margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta (Yumurtalar büyükse 2 adet konabilir)
Puf Hamuru Hazırlanması:
  1. Su ve margarin bir tencerede orta ısıda kaynatılır.
  2. Un azar azar ve karıştırılarak kaynayan karışımına yedirilir.
  3. Hamur soğumaya bırakılır. (Yumurta ekleneceği için hamurun mutlaka soğuması lazım)
  4. Soğuduktan sonra yumurtalar teker teker kırılarak hamura yedirilir.
  5. Sonuçta oldukça cıvık bir hamur elde edilmelidir.
  6. Sıkma torbası ya da kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde hamur parçalarını önceden yağlı kağıt döşediğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  7. Önceden ısıtılan 180C fırında üstleri hafif kızarana kadar pişirin.
  8. Fırından çıkan puf hamurları soğumaya bırakın.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İç Kreması İçin Malzemeler:
  • 4 çorba kaşığı un
  • 7 çorba kaşığı şeker
  • 2.5 su bardağı süt
İç Kreması Hazırlanması:
Tüm malzemeler karıştırılarak orta ısıda kaynatılır.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Çikolatalı Sos İçin Malzemeler:
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
* Çikolata sos yerine arzuya göre benmari usulü ile eritilmiş bitter ya da normal çikolata da kullanılabilir.

Çikolatalı Sosun Hazırlanması:

Tüm malzemeler karıştırılarak orta ısıda kaynatılır.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Puf hamurlar şırınga yardımıyla ya da yarısı bıçak ile kesilerek iç krema ile doldurulur.
- Son olarak üzerine hazırladığımız çikolata sos dökülür.

Twitter
Facebook
Yahoo
Reddit
Feed

0 yorum:

 

Yaşam ve İnsanlar Düşünce