18 Ekim 2010 Pazartesi

Oğlumun 1 Dişi Var:)

Sonunda ...
İlk tespiti 9 ekimde (Ege'm 10 ay 21 günlük iken) Ege'min teyzoşu Esen yaptı. Ve Ege'ye güzel bir hediye almaya hak kazandı. Ne mutlu teyzoşa...

Kendisi ağzını hiçbir şekilde elletmediği ve gülerken dili ile damağını kapattiği için dişin alt ön diş mi yoksa sağ alt yan diş mi olduğunu  tespit edemedik. Nerede olduğu çok da önemli değil oğlumun 1 dişi var.

Bebeklerde Diş Çıkarma Sırası
Kaynak :http://www.cocukgelisim.com/
Şimdilik gece ağlayarak uyanmalarımız, gün içinde yaşanan huysuzluklar ve birkaç kere uyutmak için arabayla gezmemiz dışında olağanüstü bir durum yaşamadık. Çok şükür ateş, ishal ve iştahsızlık gibi belirtiler olmadı. Tabi bundan sonra olmayacağı anlamına gelmiyor.

13 ağustostan beri bizimle olan babamız 8 ekimde işe başladığı için tek başıma Ege'ye bakmakta oldukça zorlandığımı itiraf etmeliyim. Ege çok hareketli bir bebek. Birkaç dakikada evin bir diğer ucuna koşarcasına emekleyerek gidebiliyor. Hareket etmeden bir dakika geçirmiyor. Bezini değiştirirken birkaç dakika sırt üstü yatmaya bile tahammülü yok. Bir de üstüne diş çıkarma dönemi huysuzlukları ve benim grip olmam eklenince Serkan işe gider gitmez kendimi ya anneme ya da kardeşim Esen'e zor atıyordum. Neyse ki zorda olsa yalnız olmaya alıştık.

İlk defa önceki gün Ege'nin poposunda ciddi bir pişik oluştu. Yine yalnızken elektrikler kesilince Ege altını değiştiremeden uyudu. Ve malesef altının kirli olma ihtimali hiç aklıma gelmedi. Ertesi sabah bezini değiştirmek istediğimde gördüğüm manzaraya inanamadım. Poposu kıpkırmızıydı ve resmen yanmıştı.

Doğduğu günden beri zaten hassas olan cildini tahriş etmesin diye vücuduna asla ıslak mendil sürmedik. Yazın çok sıcak geçen o kabus dolu günlerde her gün uzun banyolar yaptırdık. Altını hep ılık suda yıkayarak temizledik. Temizlik sonrası poposuna yalnızca zeytinyağı sürdük. 

Velhasıl bir ihmal sayesinde oğlumun poposunu pişik yapmayı başardım. Ne kadar üzüldüğümü anlatamam. Her zaman eğlendiği popo yıkama merasiminde acıdan ilk defa ağladığına şahit oldum. Bizi bir günde pişikten kurtaran mucizenin adı ise zeytinyağı oldu. Başka hiçbir şeye gerek kalmadı.

Ve yine bu ay...

- 'Uyusunda büyüsün ninni, tıpış tıpış yürüsün ninni' şarkısında ellerimizle alkış tutmaya başladık.

- Emel teyzesinin aldığı iç içe renkli kutuları tek tek birbirinden ayırmaya başladık.


- Ege'nin kırmızı ve beyaz ete olan sevgisini keşfettik. 

- Dikey dolap kapaklarını açışını izledik.

- Acemice de olsa top fırlatmaya başladık.

- Kumandaların arka kapağını açarak pilleri döndürmece oynadık.

- Tutunarak yürümeye başladık.

- Su isterken çıkardığı sesi keşfettik.

- Ekmeği minik lokmalar kopararak yemeye başladık.

Twitter
Facebook
Yahoo
Reddit
Feed

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Teyzesi ne hediye alacak acaba?

Emel Boran Kaya dedi ki...

Liste hazırlıyoruz ay başında vereceğiz:)

 

Yaşam ve İnsanlar Düşünce