16 Eylül 2010 Perşembe

Çikolata Soslu Kuru Fasulyeli Kek Tarifi

(Kezban ablamın tarifi)
Malzemeler:
(Fasulyeli Kek İçin)

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 31 limon kabuğu rendesi
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
(Çikolatalı Sos İçin)
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
Kekin Hazırlanması:
  1. 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye blender'dan geçirilir.
  2. 3 yumurta ve 1 su bardağı toz şeker iyice karışana kadar mikserle çırpılır.
  3. Karışıma sırasıyla; 1 paket hamur kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 limon kabuğu rendesi, 3 yemek kaşığı pirinç unu ilave edilir.
  4. Harca, blender'dan geçirilen 2 su bardağı kuru fasulye ve 2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz eklenir. 
  5. Kek kalıbını yağlayarak unlayın. Harcı kek kalıbına dökün.
  6. Kek kabarana kadar fırını 180C'de çalıştırın. Kabardıktan sonra sıcaklığı 150C'ye düşürün.
Çikolatalı Sosun Hazırlanması:
  1. Tüm malzemeler karıştırılarak kaynatılır.
  2. Sos ılıkken kekin üzerine dökülür.

Twitter
Facebook
Yahoo
Reddit
Feed

0 yorum:

 

Yaşam ve İnsanlar Düşünce