Malzemeler:
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 9 adet etimek
- 1 paket krem şanti
- 6 kaşık toz şeker
- 7 kaşık irmik
- 5 su bardağı süt
- 2 su bardağı toz şeker tencerede kavrulur. Üzerine 2 su bardağı su ilave edilerek sıcakken borcama dizilen etimeklerin üzerine dökülür. (Şekerin çok kavrulmaması gerekli, erimesi yeterli)
- 6 kaşık toz şeker, 7 kaşık irmik, 5 su bardağı süt karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Sıcakken etimeklerin üzerine dökülür.
- 1 paket krem şanti hazırlanır ve buzdolabında soğutulur. İrmikli bölüm soğuduktan sonra en üste sürülür.
- Etimek tatlısı buzdolabında soğumaya bırakılır.
- Tercihen üzerine çikolata rendesi ya da ceviz ile servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder