17 Eylül 2010 Cuma

Etimek Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 9 adet etimek
  • 1 paket krem şanti
(İrmik Tatlısı İçin)
  • 6 kaşık toz şeker
  • 7 kaşık irmik
  • 5 su bardağı süt
Hazırlanması:
  1. 2 su bardağı toz şeker tencerede kavrulur. Üzerine 2 su bardağı su ilave edilerek sıcakken borcama dizilen etimeklerin üzerine dökülür. (Şekerin çok kavrulmaması gerekli, erimesi yeterli)
  2. 6 kaşık toz şeker, 7 kaşık irmik, 5 su bardağı süt karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Sıcakken etimeklerin üzerine dökülür.
  3. 1 paket krem şanti hazırlanır ve buzdolabında soğutulur. İrmikli bölüm soğuduktan sonra en üste sürülür.
  4. Etimek tatlısı buzdolabında soğumaya bırakılır.
  5. Tercihen üzerine çikolata rendesi ya da ceviz ile servis edilir.

Twitter
Facebook
Yahoo
Reddit
Feed

0 yorum:

 

Yaşam ve İnsanlar Düşünce