(Kezban ablamın tarifi)
Malzemeler:
(Fasulyeli Kek İçin)
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yumurta
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 31 limon kabuğu rendesi
- 3 yemek kaşığı pirinç unu
- 2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye blender'dan geçirilir.
- 3 yumurta ve 1 su bardağı toz şeker iyice karışana kadar mikserle çırpılır.
- Karışıma sırasıyla; 1 paket hamur kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 limon kabuğu rendesi, 3 yemek kaşığı pirinç unu ilave edilir.
- Harca, blender'dan geçirilen 2 su bardağı kuru fasulye ve 2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz eklenir.
- Kek kalıbını yağlayarak unlayın. Harcı kek kalıbına dökün.
- Kek kabarana kadar fırını 180C'de çalıştırın. Kabardıktan sonra sıcaklığı 150C'ye düşürün.
- Tüm malzemeler karıştırılarak kaynatılır.
- Sos ılıkken kekin üzerine dökülür.
0 yorum:
Yorum Gönder