Malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı sıcağa yakın su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta (beyazı içine, sarısı üstüne)
- 1 paket kuru maya ya da 1/2 paket yaş maya
- Aldığı kadar un
- Öncelikle kullanılacak tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekli.
- 1 su bardağı yoğurt, 3/4 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı sıcağa yakın su, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurta beyazı, 1 paket kuru maya ya da 1/2 paket yaş maya karıştırılır.
- Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un ilave edilir.
- Hamur hazırlanan kabı sofra bezi ile iyice sarmalayarak kabarması için 1 saat kadar bekletin.
- Yağladığınız tepsiye ceviz büyüklüğünde hamurları koparıp yuvarlayarak dizin. Bu şekilde bir süre daha hamurun kabarmasını bekleyin.
- Hamurlar istenen ölçüde kabardıktan sonra 1 yumurta sarısını poğaçaların tam üzerine sürün. (Kenarlara sürmemeye dikkat edin. Kenarlara sürülen yumurta poğaçanın pişerken kabarmasını engelleyecektir.)
- Arzuya göre poğaçaların üzerine susam ya da çörek otu serpebilirsiniz.
- Poğaçaları 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder